Sikre betalingsmetoder på nett

Paypal – betal uten å oppgi person- eller kontoopplysninger

Paypal er en amerikansk betalingstjeneste som har vært i bruk siden 1998. I 2002 ble tjenesten kjøpt opp av eBay – skal du handle på eBay er dette den eneste betalingstjenesten eBay godtar. Når du oppretter en Paypal-konto må du oppgi personlige opplysninger, en bankkonto og en e-postadresse. Ved kjøp på nett oppgir du e-postadressen istedenfor kontoopplysninger til dine kontakter på nettet. Paypal gir deg også mulighet til å «fryse» utbetalingen til du har mottatt varen.

PayEx

Betalingstjenesten PayEx ble startet allerede i 1972 og har også utviklet betalingsløsninger for kjøp og salg på nett. PeyEx tilbyr Betalingsgaranti og vil i praksis si at Betalingsgaranti er en tredje part i handelen. Betalingsgaranti beholder pengene til du har mottatt eller sendt varen. Både Finn.no og QXL bruker denne betalingstjenesten. PayEx tilbyr også sikker og trygg betaling via mobilen. Du sveiper mobilen over betalingsterminalen i butikken og trykker «ok» for å bekrefte handelen. Betalingen vil belastes din PayEx-konto.

ePay

En annen aktør innen betalingstjenester på nett er ePay. ePays tjenester er først og fremst rettet mot bedrifter som mottar betalinger via hjemmesiden. Her betaler du fast månedspris for din ePay-konto. Prisen starter på kr 199 kr.

Buypass ID

BuypassID gir deg tilgang på de tjenestene som krever ekstra og sikker identifisering – deriblant betaling på nettet. Du får også Buypass ID som mobil-app og på smartkort.

Forbrukerrådet anbefaler ikke å betale for varer eller tjenester på forskudd når du handler på nett.