Onlinespill

Det er ikke lett å ta seg frem i jungelen av spill på nett. Online spill er den type spill du spiller over internett eller et annet datanettverk. Som oftest tenker man på spill av «TV-spill»-typen, men det finnes også online kasino- og pokerspill. Den norske nettsiden ABCspill.no har samlet en rekke gratis spill i ulike kategorier du kan spille online.

Second Life er et virtuelt 3D-spill som ble lansert allerede i 2003 av amerikanske Linden Lab. I 2008 hadde dette spillet over 16 millioner kontoer. En konto utgjør en figur i spillet og noen opererer med flere kontoer (figurer). Dette er ikke et tradisjonelt spill hvor du for eksempel løser oppgaver eller oppdrag. I dette spillet bygger figurene opp samfunnet – og du bygger opp ditt)«Second Life» ved hjelp av din figur, sammen med andre spillere rundt om i verden. Du må finne ut hva du ønsker å gjøre og bruke tid på i «ditt andre liv» på nettet.

RuneScape er et annet online-spill. Dette er et rollespill hvor du reiser rundt i Gielinor som verden heter i dette spillet. Gielinor er delt opp i kongeriker, byer og distrikter. De forskjellige stedene i spillet byr på ulike utfordringer i form av tokt som skal gjennomføres, oppdrag som må fullføres og monstre som må bekjempes. Du kan samarbeide med eller spille mot de andre spillerne.