Netflix – Strømming på nett

9971390-netflix-facility-in-silicon-valley

Netflix startet opp i California og ble raskt et av de største selskapene innenfor DVD-er, men det var etter at strømmetjenestene virkelig tok av at Netflix ble så stort som vi kjenner dem i dag.

På slutten av 1990-tallet var det helt vanlig å leie DVD’er, og Netflix var tidlig ute med et helt nytt produkt, nemlig en abonnementstjeneste på DVD-er. Denne tjenesten ble også godt mottatt i Norge. Filmene fikk man i posten og når man hadde sett de ferdig leverte man dem tilbake i en følgekonvolutt. Genialt, ikke sant?

Det var i 2007 Netflix kom med sin egen strømme-tjeneste. Nå kunne filmentusiaster se filmer på nett, helt uten å laste dem ned. Det tok allikevel noen år før tjenesten åpnet for oss nordmenn, men i oktober 2012 lanserte de også en norsk versjon. Dette har ført til en revolusjon i de fleste norske stuer når det kommer til filmer og TV-serier. Man kan se de når du vil og nesten hvor du vil.

I dag lager Netflix sine egne serier og produserer også filmer fra egne studioer i California. For en lav sum kan man altså se alt av filmer og TV-serier som er tilgjengelig hos på Netflix sin nettside. Netflix har siden den gang reddet lange kjedelige togturer, for Netflix er tilgjengelig både på de fleste smarttelefoner og nettbrett.