De beste nettkanalene for strømming av direktesendte arrangementer

Det er ingen overdrivelse å si at Internett har revolusjonert den moderne underholdningsbransjen. Gjennom strømmetjenester som Netflix, Youtube og Spotify har dagens nettbrukere tilgang til en hel verden av musikk, film og annen underholdning. Mange har også etter hvert fått øynene opp for muligheten til å følge med på ulike arrangementer, som f.eks. konserter, konkurranser i sport eller eller spill og konferanser, live fra godstolen i stua. Her følger en rask titt på noen av de beste nettkanalene hvor du kan følge direktesendte arrangementer.

Livestream for musikkelskere

livestream

For musikkelskere er det vanskelig å komme utenom Livestream, tidligere kjent under navnet Mogulus. Som navnet antyder er Livestream en nettkanal som spesialiserer seg på strømmingen av direktesendte arrangementer. Det New York-baserte selskapet har siden oppstarten i 2007 vært arena for en rekke forskjellige store live events, hvor seere har kunnet følge alt fra sluttspurten i det amerikanske presidentvalget i 2008 til konserter fra store band som Foo Fighters. I tillegg til konserter tilbyr også Livestream nyhetssendinger, sportsarrangementer og direktesendte paneldebatter, hvor representanter fra forskjellige bransjer diskuterer dagsaktuelle spørsmål. Livestream er slett ikke alene om å tilby en kombinasjon av ren underholdning og arrangementer med mer intellektuelt innhold. Faktisk er den økende populariteten til foredrag og debatter en klar tendens innen bransjen.

Sportsfantaster foretrekker NRK på nett

Likevel er det ingen tvil om at det er store sportsarrangementer som fortsatt trekker flest folk til PC- og TV-skjermene, og for oss nordmenn er gode, gamle NRK et selvsagt sted å begynne. Rikskringkastingkanalens live-tjeneste lar deg følge alt fra nyhetssendinger til store sportsbegivenheter «på direkten». Vintersportfans vil for eksempel sette stor pris på muligheten NRK gir deg til å følge arrangementer som VM i skiskyting eller langrenn på PC-en eller på din bærbare enhet. Hva er vel for eksempel bedre enn å se Petter Northug knuse sine motstandere på oppløpssiden mens du sitter på bussen på vei til jobb en iskald januardag? Også andre nasjonale TV-kanaler som svenske SVT og danske DR har gode nettkanaler hvor man kan følge store arrangementer live.

Store publikumsfavoritter

I løpet av de siste årene har store, etablert idretter som fotball og friidrett fått selskap av diverse spill på listen over de mest populære arrangementene som kan følges live. Arrangementer som sjakk-VM har således vært en stor hit på NRKs nettsider, mye takket være vår egen Magnus Carlsens enestående prestasjoner de siste årene. Et annet spill svært mange følger live er poker. Flere TV-kanaler har i dag direktesendt poker på programmet, men nettkanalen PokerStars er et godt alternativ på nett. Pokerfans sitter klistret til skjermen når de beste spillerne i bransjen møtes til dyst i liveturneringer. At proffene får selskap av sportsstjerner som Neymar, Ronaldo og den allerede nevnte Petter Northug ved spillbordet skaper selvsagt også blest rundt arrangementene.

TV-spill – en stadig større favoritt

twitch

For de som foretrekker TV-spill er derimot Twitch nettkanalen man ikke kommer utenom. Twitch har spesialisert seg innen arrangementer om spillrelatert underholdning, og er etter hvert blitt en kanal mange spillfans simpelthen ikke kan klare seg uten. Her kan spillentusiaster blant annet følge direktesendte turneringer i såkalt speedrunning, hvor spillere konkurrerer om å fullføre et spill (eller eventuelt et brett) på kortest mulig tid. På Twitch kan man også følge med på direktesendinger fra spillmesser, hvor spillutviklere, eksperter og fans samles for å få med seg siste nytt fra spillverdenen. Foredrag fra sentrale aktører i spillbransjen er alltid gjenstand for stor oppmerksomhet, mens demonstrasjoner av nye spill gir fansen en pekepinn på hvordan framtidens spill vil se ut.